Terug naar het overzicht

Uitvaartbeurs Harderwijk

Op 19 november heeft de 1e editie van Persoonlijk Afscheid – uitvaartbeurs plaatsgevonden. Met enthousiaste beursdeelnemers kijken wij terug op een indrukwekkende dag voor mooie gesprekken en veel persoonlijk contact met de bezoekers. Onderstaand een overzicht van de deelnemers. Neemt u gerust contact met hen op, zij staan u graag te woord.

AFSCHEID MET HEEL JE HART

Wat kan ik, als spreker, voor u betekenen? De kracht van ‘Met heel je hart’ is, dat ik uitgebreid tijd en aandacht kan geven aan een persoonlijke en passende invulling van de afscheidsdienst. Afgestemd op uw wensen en gevoelens, en uiteraard ook rekening houdend met de mogelijke wensen van de overledene. U kunt rekenen op mijn volledige aandacht en toewijding, zowel voorafgaand als tíjdens de afscheidsceremonie.

Meer weten over de mogelijkheden van ‘Met heel je hart’? Bel me gerust. Ook voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, het vastleggen van wensen of het delen van uw levensverhaal mag u altijd contact met mij opnemen. M 0683341597 Meer info: www.afscheid.metheeljehart.nl

 

“Een mooie fotoreportage biedt troost”

De eerste dagen na het overlijden van een dierbare komt er veel op de nabestaanden af en moet er veel geregeld worden in een korte tijd. Het echte besef van het gemis zal pas na de uitvaart komen. Een tastbare herinnering in de vorm van een fotoreportage kan dan helpen bij het rouwproces. Er gaat tijdens de uitvaart veel langs u heen, hoe graag u alles ook bewust zult willen meemaken. Wij leggen die momenten met liefde voor u vast zodat u aan de hand daarvan uw herinneringen kunt ophalen en er met anderen over kunt praten. Misschien zijn er jonge kinderen betrokken bij het afscheid en juist voor hen zijn foto’s een prettige manier om herinneringen vast te kunnen houden.

Een afscheid verdient een afscheidsfotograaf die onopvallend, zonder gebruik van flitser, met gevoel en op gepaste afstand de begrafenis of crematie in mooie, unieke beelden omzet. Iemand die verdriet begrijpt, maar professioneel genoeg is om een waardevolle reportage te maken. Daarom verkiest uw uitvaartondernemer een afscheidsfotograaf boven een gewone fotograaf.

Meer informatie: Else Hultink & Karin Hulst  www.elsehultink.nl & www.karinhulst.nl

 

Verweij Thanatopraxie

Verweij Thanatopraxie is een bedrijf in specialistische overledenenzorg. Vanuit Deventer, waar Verweij Thanatopraxie is gevestigd, worden de diensten in heel Nederland aangeboden.

Thanatopraxie is een tijdelijke conservering van het menselijk lichaam na overlijden. Dit betekent dat de overledene thuis kan  worden opgebaard zonder koeling.
Vele mensen ervaren dit  als positief omdat  er geen koeling nodig is. Indien u in uw vertrouwde omgeving wilt opbaren, biedt thanatopraxie u vele voordelen.
De overledene oogt meer ontspannen, heeft meer kleur en voelt minder koud aan. Wij informeren u graag over wijze van opbaren zonder dat u koeling hoeft toe te passen. In de meeste gevallen kan de thanatopraxie behandeling in een thuissituatie plaats vinden.

Meer informatie: Linda en Erik Verweij www.verweijthanatopraxie.nl

 

 

Waar ben je als mens zonder aanraking?

Waar ben je als mens zonder aanraking? Aanraken is een basisbehoefte van ieder mens. Elk kind gedijt goed bij de aanraking van zijn ouders, elke volwassene heeft deze interactie als het goed is met zijn partner.
Aanraking geeft ontspanning. Bij ziekte kan het fijn zijn om door middel van een ontspanningsmassage alle gedachten en nare dingen los te laten en te genieten van het moment van aanraken.
Aandacht zonder woorden, alleen lekker liggen en genieten.
Voor deze zorg en aandacht wil ik me graag inzetten. www.villavitalis.nl

 

Van Loon communicatiecoaching

Praten in de familie over de nalatenschap kan een beladen onderwerp zijn. Hoe zou u graag de erfenis verdeeld zien en welke boodschap zou u elkaar nog willen meegeven? In veel families leiden gesprekken over wensen na de dood tot ongemak en irritaties. En een gevoel van machteloosheid. Waarom lukt het niet om er samen goed over te praten?

Gespreksvaardigheden maken niet vanzelfsprekend deel uit van het familie-erfgoed. Dan kan ondersteuning gewenst zijn: mediation om het gesprek tussen familieleden op gang te brengen. Als MfN-registermediator en communicatietrainer weet Lidwien van Loon wat mensen beweegt. Op sympathieke maar doortastende wijze versoepelt ze de communicatie. Brengt ze families weer met elkaar in gesprek. Zodat het leven goed kan worden afgesloten. Kijk voor meer informatie over Lidwien van Loon op: www.vanlooncommunicatiecoaching.nl.

 

Itemstosafe.nl
Wees je bewust van wat je hebt. Een goed overzicht van je inboedel is gewenst en veelal noodzakelijk zoals:

  • nadat er bij jou is ingebroken
  • nadat er brand is geweest
  • bij samenwonen, huwelijk als je uit elkaar gaat
  • als de erfenis verdeeld moet worden

Items to Safe biedt je de mogelijkheid om alles wat van belang is vast te leggen met foto’s en vele standaard velden voor beschrijvingen zoals: een beschrijving, waar komt het vandaan, wat is het waard, voor wie is het, waar en wanneer is het gekocht wat is het emotionele verhaal.

Met een app sla je jouw gegevens veilig op in de Cloud. Dus je inboedel is altijd en overal beschikbaar; voor jou en voor wie jij toegang geeft. Voor meer info: www.itemstosafe.nl

 

Boekportret.nl

Een Boekportret is een geschreven portret, gemaakt op basis van interviews, vormgegeven als boek of magazine. Dat kan in de variant van een Herinneringsboek: een portret van een dierbare overledene, in tekst en foto’s. Of een Levensverhaal: het verhaal over de kindertijd, de lagere schooltijd, studie, werk en huwelijk van een persoon of een echtpaar. Samen met aangeleverde foto’s vormt het een uniek en persoonlijk portret.

Mijn naam is Hanneke Kiel-de Raadt, na mijn studie Nederlands in Groningen heb ik verschillende dingen gedaan, van eigenaar van een ontbijt- en lunchcafé in Nieuw-Zeeland tot office professional bij een trainingsbureau. Totdat ik uitkwam bij wat ik het liefste doe: persoonlijke verhalen van mensen optekenen.

Meer informatie: Hanneke Kiel-de Raadt www.boekportret.nl

 

Dorcas in uw testament

Dorcas is een internationale christelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, sociale hulp, noodhulp en wederopbouw.
Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun, religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Geïnspireerd door Mattheus 25:31-46 om te zorgen voor armen en verdrukten, werkt Dorcas al meer dan 35 jaar aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Afrika, Oost-Europa en Midden-Oosten.
Dorcas wordt gesteund door duizenden actieve vrijwilligers, ondernemers en donateurs

Door Dorcas tot erfgenaam te benoemen of door een legaat voor Dorcas op te nemen in uw testament, ontvangt Dorcas belastingvrij (een deel van) uw erfenis  Dat kan een van tevoren vastgesteld geldbedrag zijn of een roerende of onroerende zaak, zoals de inboedel of een huis. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Matthé Vos relatiebeheerder particulieren. Zijn telefoonnummer is 06-15051276 of via e-mail m.vos@dorcas.nl

 

Lees hier het verhaal van Ina Eilander (Gedichten & Verhalenbundels) over haar deelname aan Persoonlijk Afscheid 2016. Feedback Ina Eilander Persoonlijk Afscheid

 

Deelnemerslijst Uitvaartbeurs Harderwijk 2016:

Bedrijfsnaam Vakgebied Website
Die ene dag Spreker/ceremonieleider/zanger www.dieenedag.nl
Dorcas legaten/Dorcas Elburg winkel www.dorcaswinkelelburg.nl
Van Loon Communicatie Coaching Mediator www.vanlooncommunicatiecoaching.nl
Else Hultink Rouwfotografie www.elsehultink.nl
Karin Hulst Rouwfotografie www.karinhulst.nl
Terugkijken op een passend afscheid Video www.terugkijkenopeenpassendafscheid.nl
Villa Vitalis Ontspanning en coaching www.villavitalis.nl
OMVR Notaris www.omvr.nl
Items to Safe Boedelregistratie www.itemstosafe.nl
Afscheid met heel je hart Spreker/ceremonieleider www.metheeljehart.nl
Boekportret.nl Levensverhalen www.boekportret.nl
Verweij Thanatopraxie Thanatopraxie www.verweijthanatopraxie.nl
Levensdozen.nl Levensdozen www.levensdozen.nl
Bidhi Vartman Medium www.bodhivartman.nl
Travel Counsellors Mooiste (reis)herinneringen  www.travelcounsellors.nl
DBG Beveiliging Beveiliging www.bdgbeveiliging.nl
U-zorg Mobility Uitvaartfaciliteiten www.u-zorg.nl
Duusk Herdenkings/grafmonumenten www.grafmonumenten.duusk.nl
Tree of Life Bomenproject Togo www.treeoflife.love.nl
Dierbaargoed Dierbaargoed www.zilverenkoffie.nl
Ontruimingsdeal Ontruimingsdeal www.ontruimingsdeal.nl
Ina Eilander Gedichten en verhalenbundels www.inaeilander.nl
Alphega BV Uitvaartbegeleiding & Verzorging www.alphega-uitvaart.nl/
Uitvaartbussen Taxi & Tour P. van de Pol BV www.uitvaartbussen.nl
Funeral Planner Veluwe Terminaal wat nu ? www.funnerplannerveluwe.nl

 

Memori: wat is uw herinnering

Online condoleren

Uw laatste levensfase, wat kunt u allemaal nog wél!

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?