Terug naar het overzicht

Kosten

Begeleiding laatste levensfase:

Als begeleider laatste levensfase kan ik jou of je naasten op vele momenten ondersteunen, bijvoorbeeld:

  • praktische en emotionele levensafronding
  • verstillen en het sterfbed verzachten
  • maar ook om zaken duidelijk te krijgen (Plan Laatste Levensfase)

Voor wat de ondersteuning precies kan inhouden kun je de pagina bezoeken met deze link https://funeralplannerveluwe.nl/de-leefmeester/ en informatie over het Plan Laatste levensfase kun je vinden op  https://funeralplannerveluwe.nl/plan-laatste-levensfase/.

De begeleiding verzorg ik voor een los uurtarief van € 65,00 (excl. BTW). Indien je wenst is een abonnement af te spreken van 10 uur a € 550,– (excl. BTW).

 

Het Plan Laatste Levensfase:

  • Huisbezoek of op locatie
  • Informatiegids De Laatste Levensfase
  • Jouw wensen en vragen in een persoonlijk document (digitaal bestand, dus altijd zelf aan te passen)
  • Telefoongesprek of huisbezoek na ontvangst van het persoonlijk document (heb je nog vragen of wat wil je nog bespreken)
  • Inclusief 50 kilometer reiskosten.

Prijs € 285,00 inclusief BTW. Het is een onafhankelijk advies, er zijn geen verdere verplichting en geeft financiele duidelijkheid en/of besparingen voor nu en voor later.

 

Kosten uitvaart:

Er wordt veel over geschreven en gesproken (zomer 2019). Alle financiele zaken rondom de uitvaart en vooral de verzekeringen. Voor elk budget is er een mooie invulling mogelijk. Jouw wensen of die van je naasten geven een richting en daar gaan we mee aan de slag.

Wellicht heeft u de gedachte dat een uitvaart minimaal zo rond de € 7.500 euro zal bedragen. Dat is dus maar de vraag. Wel kun je stellen dat dit bedrag rond de € 3000 tot € 7.000 euro ligt, soms hoger en soms lager (bij het lichaam doneren aan de wetenschap of een stille crematie).

Stel dat u uw lichaam aan de wetenschap over wilt dragen, en uw dierbaren en vrienden een mooi diner en samenzijn wilt aanbieden. Dan zijn er bijvoorbeeld naast een afscheidskaart, herdenking geen hoge kosten meer. Stel dat de bijeenkomst in de kantine van de voetbal club worden gehouden kan worden met dat biertje en een bitterbal erbij? Of een heerlijk diner in uw favoriete restaurant?

Maar wel dienen we er rekening mee te houden wat de wensen zijn, in die situatie dat het Anatomisch Instituut toch niet het lichaam kan accepteren. Komt wel voor. Dan zijn er zijn kosten die we wel moeten meenemen, zoals kosten crematie, begrafenis e.d. Maar ook dat zijn er betaalbare alternatieven.

De overige kosten als kist, wade, een rouwkaart of digitale kaart. Er kan veel en de eigen wens om wel of niet betrokken te zijn en zaken zelf te willen regelen speelt een rol in de kosten die verder gemaakt zouden gaan worden.

De begraafkosten varieren per Gemeente. Bijvoorbeeld de Gemeente Nunspeet hanteert de volgende tarieven. Algemeen graf € 1972 en eigen graf voor 1 persoon €3145 (check zomer 2019).

 

Begeleiding uitvaart:

Indien jullie kiezen voor mijn begeleiding dan heb ik een aannametarief van € 175,00. Dit zijn kosten voor het samenstellen van alle benodigde documenten, het regelwerk wat vooraf gegaan is aan het eerste bezoek. Het vervolggesprek helpt om duidelijkheid te krijgen wat de wensen zijn, hierover ontvangen jullie een helder overzicht van alles wat er is besproken, wie wat gaat doen en hoeveel uur je op mijn ondersteuning kan rekenen. En ja natuurlijk ben ik 24 uur bereikbaar en beschikbaar ook voor niet besproken zaken. Stel dat er toch andere invulling gewenst e.d.

Wij werken met een vaste fee van € 65,00 per uur (BTW vrij). In specifieke gevallen kan er een toeslag voor een reistijd en/of onkosten gehanteerd worden, maar ook dit wordt zoveel mogelijk in de inschatting meegenomen. De kosten voor het inhuren van diensten, producten, huur locatie e.d. worden doorberekend zonder opslagkosten.

Voor ieder budget kan een unieke, warme en persoonlijke uitvaart, soms met creativiteit worden verzorgd.

 

Meer informatie:

Wil je meer informatie of heb je vragen? Het is belangrijk om je goed te oriënteren. In een eerste gesprek hoor ik graag wat je ideeën en vragen zijn. Ik vertel je hoe ik je daarbij zou kunnen ondersteunen, beantwoord jouw vragen en we kijken of er een match is. Daarna neem je de tijd om de informatie goed tot je te nemen en dan besluit je of je met mij als begeleider laatste levensfase/afscheid verder gaat.

Een kennismakingsgesprek duurt circa 30 tot 60 minuten en samen kijken waar we elkaar ontmoeten. Ook is het mogelijk af te spreken via Zoom, dan ontvang je een link voor het gesprek via de pc, laptop of telefoon. Wat voor jou en/of je naasten het beste uitkomt.  

 

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?