Terug naar het overzicht

Alliantie Ouderenmishandeling / Steunpunt Mantelzorg Nunspeet

Een paar maanden geleden heb ik mij aangesloten bij de Alliantie tegen Ouderenmishandeling, opgestart via de gemeente Nunspeet. De Alliantie is een netwerk waarin (semi)professionals uit zowel private als publieke organisaties vanuit maatschappelijke betrokkenheid binnen de gemeente Nunspeet en de gemeente Nunspeet samenwerken om ouderenmishandeling/financiële uitbuiting te voorkomen. (o.a. bij te dragen aan het bewustzijn over deze problematiek, handelingsverlegenheid te verminderen).

In mei heb ik ook de samenwerking met het Mantelzorg Steunpunt ondertekend. Beide initiatieven ondersteun ik van harte.

Waarom?

Omdat het belangrijk is! We hebben elkaar hard nodig om ervoor te zorgen dat wij als maatschappij de zorgvraag kunnen blijven bieden. Dat betekent dat je dan ook een stap meer moet zetten, voor mij zelf dan. Dus meer informatie beschikbaar stellen, nieuwe samenwerkingsvormen zoeken, netwerk uitbreiden en zichtbaar zijn, maar vooral informatie verstrekken naar de inwoners van Nunspeet.

Voor de Alliantie tegen Ouderenmishandeling organiseren wij bijvoorbeeld op woensdag 7 juni organiseert de Alliantie tegen Ouderenmishandeling een informatieavond voor de inwoners van Nunspeet.

Zo presenteren de Rabobank en Regiobank over hoe je internet criminelen kunt herkennen, op welke wijze bankfraude het meeste voorkomt en Omega Beheer vertelt over de hulp die zij kunnen bieden op het gebeid van financiele zaken in de vorm van budgetbeheer, bewindvoering en mentorschap.

Er zullen meer van deze informatie avonden georganiseerd worden, waarbij ik in de voorbereiding en op de avond zelf ondersteuning zal bieden en zal meewerken aan de bekendheid van deze avonden.

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?