Over mij

Die zo harde stilte na het slechtnieuwsgesprek. Hoewel ik wist dat het kon gebeuren, het kwam hard binnen. Mijn moeder een mooi en positief mens en vechter, hieraan was niets te veranderen. Maar hoe dan nu verder en hoe kon ik voor haar de laatste levensfase zo goed mogelijk laten verlopen. Dus op zoek naar informatie en ervaringen over thema’s die belangrijk en onbelangrijk leken, maar zo’n groot verschil hebben gemaakt in de kwaliteit van haar laatste levensfase. Belangrijk om haar vol liefde en warmte te kunnen begeleiden, maar ook voor onze acceptatie, verwerking en om haar los te kunnen laten.

Mantelzorger, zonder enige twijfel, plotseling ben je het. Mijn ervaring van 16 jaar met een werkweek van 60 uur, groot verantwoordelijkheidsgevoel en veel liefde en dankbaarheid voor mijn moeder zijn de inspiratie geweest mij te verdiepen in het vak begeleiding laatste levensfase (Leefmeester) en uitvaartondernemer. Het kan toch ook anders?

Weten dat je de eigen regie kunt houden en leg vooral vast wat je ‘niet’ wilt. Maar zeker ook het koesteren en maken van dierbare momenten en herinneringen. Tijd is kostbaar en van onschatbare waarde.

 

De Laatste Levensfase:

Verschil maken in de kwaliteit van de laatste levensfase. Met persoonlijke aandacht en praktische begeleiding en veel creativiteit, vestigen we de aandacht op wat voor jou belangrijk is.

Dit is de kernwaarde van mijn bedrijf Funeral Planner Veluwe en voor het oprichten van het landelijk platform JouwLaatsteLevensfase. Trots ben ik op alle aangesloten partners en achterban, dit zijn echte kanjers die voor jou en je dierbaren klaar staan.

Het organiseren, verbinden, creatief kunnen zijn en mogen inspireren. Dat is waarom ik elke dag blij ben ‘verschil te maken’. Natuurlijk is hier nog veel in te bereiken en er zijn genoeg ideeën om nog jaren vooruit te kunnen.

 

Samenwerking:

Soms is het fijn om er ‘samen’ te kunnen zijn. Iedereen heeft eigen talenten en dat kan elkaar mooi aanvullen. Hieronder stel ik graag aan je voor:

 

Vierhouten (Nunspeet) Samenwerking met Gerda Hooghordel – Zinnig gesprek. 

Hoe sta jij in het leven en hoe kun je betekenis geven aan de situatie waarin je nu leeft, aan wat je overkomt? 
In een periode van ziekte en overlijden komen dit soort vragen op. Levensvragen waarop je je eigen antwoord moet vinden. Waarbij het prettig is als je onbekommerd van je af kunt praten tegen iemand die zonder oordeel luistert. Iemand die door vragen te stellen jou op het spoor van jouw (voorlopige) antwoorden zet.

Dat geeft rust in je hoofd, in je dagelijks bestaan en in contacten met anderen.
Vanuit mijn achtergrond in theologie, filosofie en antropologie heb ik me verdiept in wat ziekte, lijden en sterven betekent voor mensen in verschillende culturen. Hoe mensen vanuit hun eigen gezichtspunt hun leven beschouwen.

Ik ga graag met je in gesprek. Ik kom graag naar je luisteren.
Gerda Hooghordel

Sep – Kantoorhond en troost kameraadje:

Soms is praten lastig. Wist je dat de wetenschap heeft aangetoond dat als mensen huisdieren gaan aaien dit kan zorgen voor een daling van de stress. Sep heeft zelf ook een ‘rugzakje’ maar na 2 minuten blaffen is hij zeer sociaal, voelt emoties en gevoelens van nature aan. Een fijne afleiding en gezelligheid. Daarnaast lopen we samen 2 x per dag in het bos, lekker uitwaaien en fris kunnen we er dan weer tegenaan.

Sep is geen officiële hulp hond maar maakt een groot verschil!

 

 

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?