De Laatste Levensfase & Afscheid

 

Wat kan een Begeleider Laatste Levensfase  (Leefmeester) voor je betekenen in de laatste levensfase en afscheid (uitvaartweek)?

 

Ben je in de bloei van je leven, maar denk je door een ziekte van een dierbare of verlies van een naaste na over je eigen wensen? Of heb je een “slechtnieuwsgesprek” bij je arts gehad? Een Begeleider Laatste Levensfase kan je helpen antwoorden te vinden over bijvoorbeeld:

 

Praktische en emotionele levensafronding:

Terugkijkend op je leven brengt veel herinneringen met zich mee. Mooie en dierbare, maar misschien ook herinneringen waar je minder trots op bent. Wat heeft nog aandacht nodig? Wie wil je nog wat vergeven? Wat wil je jezelf nog vergeven? Met wie wil je nog een goed gesprek voeren? Welke “losse eindjes” laat je los, en welke wil je nog verbinden? Met jezelf of met naasten?

Praktische begeleiding zoals hoe actueel je vastlegging is over testament, euthanasie verklaring. De vele vragen over het doneren van je lichaam aan de wetenschap en welke impact dat heeft voor je naasten? Of wil je juist een afscheid zonder alle toeters en bellen, maar hoe ga je dit vertellen? 

 

Verstillen en het afscheid:

Afscheid nemen. Het is wel fijn als je tijdens je leven al alles hebt besproken. Dat geeft jou rust op je sterfbed (als je weet dat je einde nadert) maar geeft ook rust bij je naasten (mocht je onverwachts komen te overlijden). Hoe wil je je allerlaatste levensfase doorleven samen met je dierbaren? Het loslaten en de laatste herinneringen maken. Hoe doe je dat eigenlijk, sterven…

 

Het moment van laatste afscheid:

De dienstverlening van Funeral Planner Veluwe is vooral praktische ondersteuning bij alles wat komt kijken rondom het afscheid nemen en de uitvaart. Wat past bij jullie als naasten en wat spreekt jullie aan en wat niet? Er kan en mag zoveel en laat je niet hinderen door wat je denkt ‘dat zo hoort’. En zelf kun je heel veel doen.

Het is fijn als er ‘bij leven’ al wensen zijn besproken, dat er al keuzes zijn gemaakt. Maar is dat niet zo, luister dan in ieder geval wat in jullie ‘hart’ goed voelt. Kleine stappen naar het moment van laatste afscheid toe. Liefdevol, warm, mooie herinneringen en dierbare momenten voor nu en later.

In de afscheidsweek zelf werk ik samen met een uitvaartondernemer uit jullie regio. Samen zorgen we voor een mooi moment van laatste afscheid.

Waarom werk ik samen en doe ik het niet zelf? Ik heb wel zeker mijn opleiding Uitvaartbegeleider in mijn rugzakje, maar een uitvaartondernemer in jullie regio kent de weg om zaken te regelen, voor te bereiden en kent vaak de juiste mensen. Mijn volle aandacht is er voor jullie. Mijn lokale/regionale college ondersteunt met al het regelwerk. Samen zijn we op de dag van het afscheid aanwezig. Daardoor een extra kostenpost? Nee, juist door de gesprekken, helderheid en duidelijkheid van wensen en korte lijnen zijn er geen extra kosten en juist tijdwinst en veel aandacht voor wat jullie nodig hebben.

Wil je kennismaken?

Op de contactpagina kun je jouw gegevens vermelden en dan neem ik contact met je op. Of bel me gerust als je dat wilt. Als ik in gesprek bent, krijg je altijd de voicemail te horen en ik bel je op korte termijn terug.

 

Deze prachtige foto is genomen door de schaapsherder Daphne. Een ochtend foto van de heide bij Vierhouten van haar mooie kudde. Als je wandelt over de heide in Vierhouten kun je Daphne en haar kudde tegenkomen.

 

 

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?