Terug naar het overzicht

Als ik het leven over mocht doen…

Op het moment dat iemands laatste levensfase ineens heel dichtbij komt, merk je vaak dat er nagedacht wordt over wat het leven gebracht heeft. En is er een enorme behoefte om raad, advies en wijsheid door te geven.

Om de laatste fase van iemands leven nog beter te kunnen begeleiden, ben ik momenteel bezig met de opleiding De Leefmeesters, begeleider levensafronding”. En ook hier komt het doorgeven van goede raad ter sprake.

Deze week werd ik gewezen op het boek Als ik het leven over mocht doen van Bronnie Ware. Hierin wordt de Top 5 van spijt van stervenden beschreven. Stof tot nadenken, eigenlijk voor iedereen. Ook al sta je nog vol in het leven!

Graag deel ik de komende weken deze top 5 met je. Ik maak dingen graag bespreekbaar. Ook moeilijke onderwerpen. Of situaties waar we eigenlijk liever niet over nadenken. Op een open, veilige en liefdevolle manier nadenken over wat er voor jou belangrijk is in dit leven. Maar vooral in die laatste levensfase. Dat is waar Funeral Planner Veluwe voor staat.

Nummer 5: Had ik mezelf maar wat meer geluk gegund.

Weet jij waar je gelukkig van wordt? En gun je jezelf genoeg van deze geluksmomenten? Geluk van grote dingen of juist de kleine momenten. Voor mij is een kop thee in de zon al een geluksmoment. Ben jij bewust van de mooie momenten samen met je dierbaren? Hoe gelukkig ben jij met jezelf?

Grote vragen waarbij het antwoord dus ook heel klein kan zijn. Een ding weet ik zeker. Jezelf de tijd gunnen om hier over na te denken en in jouw leven aan de slag gaan met het antwoord, zal altijd een grote impact hebben.

Volgende week deel ik nummer 4 van de Top 5 van spijt van stervenden met je.

Wil je meer informatie over jouw mogelijkheden om jouw laatste levensfase zo prettig mogelijk te maken? Hoe je kunt zorgen dat je geen spijt hoeft te hebben? Neem dan contact met me op. Ik help je graag.

Memori: wat is uw herinnering

Online condoleren

Uw laatste levensfase, wat kunt u allemaal nog wél!

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?