Begeleiding uitvaartweek

Er zijn vaste zaken die besproken moeten worden, maar wanneer en in welke volgorde dat kan verschillen. Waarmee ondersteunen wij in de uitvaartweek?

Op de dag van het overlijden bespreken we zaken wat de verzorging en opbaring betreft. Is er tijd dan bespreken we de globale invulling van de uitvaart, wanneer en waar en wel of geen condoleance. Anders pakken we dit later op.

De volgende dag nemen we tijd om de rouwkaart en advertentie te kiezen. Met wie schrijven we de enveloppen, terwijl we wachten op de proefdruk.

Voor de naasten is er Memori; samen maken we deze pagina aan. Een unieke manier om herinneringen te verzamelen. Op deze pagina kan de bezoeker van de pagina een digitaal kaarsje branden en een bericht, foto, verhaal of een gedicht plaatsen. Voor herinneringen met een bijzondere waarde.

Een aantal zaken kunnen de tweede of komende dagen worden besproken: bloemen, rouwauto, aangifte doen, en de speciale wensen voor de uitvaart. Als het een kerkelijke uitvaart betreft, houden wij ons inhoudelijk op de achtergrond. Wel blijven we verantwoordelijk voor de logistieke planning en zullen in overleg alles goed laten verlopen.

Samen stellen wij een draaiboek samen, die steeds uitgebreider wordt. Welke muziek, wie doet wat. Hierin veel ruimte voor inbreng en input van de naasten.

Op de 5e dag helpt het draaiboek ons de puntjes op de i te zetten, alles te checken. Is er die dag nog een condoleance of een moment voor de familie bij elkaar?

Dag 6. De van de uitvaart. Op de dag van de uitvaart komt alles samen in het afscheid, dat uiteindelijk verder gaat als een waardevolle herinnering.

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is uw herinnering

Online condoleren

Uw laatste levensfase, wat kunt u allemaal nog wél!

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?