Terug naar het overzicht

Digitale rouwkaart

Je ziet het steeds vaker. Een digitale kaart die op social media wordt gedeeld. Op LinkedIn, Facebook en Instagram zie je aankondigingen van het laatste afscheid.

Welke voordelen zijn er?

Soms is het lastig om alle informatie voor het versturen van een rouwkaart per post te verzamelen. Adressen zijn soms verouderd, kwijt of geheel onbekend. En dat terwijl je zo snel mogelijk familieleden, vrienden, collega’s en kennissen op de hoogte wilt brengen. Dan is het handig om via de contactenlijst, WhatsApp, e-mail of social media-accounts de rouwkaart te kunnen versturen.

Er is geen papier nodig. Als de digitale opmaak klaar is kun je deze direct versturen. Ook het verzenden naar binnen- en buitenland is een eenvoudige optie via digitale verzending. En je bespaart kosten waardoor de digitale rouwkaart past bij een eigen-tijdse laatste afscheid.

Geprinte rouwkaart:

Het is een eigen keuze of je kiest voor digitaal of geprint. Maar feit is wel dat ook hier de digitalisering opkomt. En vaak zie je een mix. Een aantal geprinte exemplaren en vooral het delen via online kanalen.

Er is geen fout of goed, maar wat past. Dat is de vraag.

Plan Laatste Levensfase:

Heb je ideeen en/of wensen over jouw laatste afscheid? Leg ze dan vast in het Plan Laatste levensfase? https://funeralplannerveluwe.nl/plan-laatste-levensfase/

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?