Natuurbegraven

Eeuwige rust in de natuur. Een eigen plek, met rust en ruimte. Bij een prachtige boom, of op een open zonnige plek. Verbondenheid met de natuur ook als laatste rustplaats.

Een natuurbegraafplaats is in de eerste plaats een gewoon natuurgebied. Maar één met een bijzondere functie. Je kiest zelf plekje dat bij je past. Je reserveert de plek en koop tegelijk de zekerheid van je eigen natuurgraf. Zowel de kist als de kleding dient natuurlijk afbreekbaar te zijn.  De natuurgraven gaan op in de natuur en enkel een liggende boomschijf (of andere natuurlijk markering) geven de locatie van graven aan.

Het is een fijne plek om te zijn, voor je naasten en dierbaren om de troost en kracht te ervaren. Maar ook fietsend of wandelend te ervaren dat de natuur je energie geeft, om lekker je hoofd leeg te maken of nieuwe ideeën op te doen. De natuurbegraafplaatsen zijn natuurgebieden waar tussen zonsopgang en zonsondergang iedereen welkom is.

Wat kost een natuurbegrafenis? Is het duurder of goedkoper dan een gewone begrafenis? Het komt misschien op ongeveer gelijk uit maar er is een verschil in de opbouw van de kosten. Hieronder een summiere uitleg.

De kosten van een reguliere begrafenis zijn opgebouwd uit grafrecht, onderhoudskosten, een grafmonument en begraafkosten. Bij een begrafenis op een natuurbegraafplaats heb je te maken met de kosten van grafrecht (eeuwig) en begraafkosten en houten herdenkteken. Kosten als voor een grafmonument of kosten voor onderhoud zijn er niet.

Op de prachtige natuurbegraafplaats in Elspeet (Elspeterbos) varieren de grafkosten van € 6.500 tot € 7.500 voor een graf in dit oerbos. Er zijn individuele, dubbele en familiegraven. Ook mogelijkheden voor het begraven van urnen. Kosten graf(afhankelijk van wensen en locatie in het bos) rond de € 6.500 – 7.500.  Daarbij komen dan de kosten voor het graf graven en dichten a € 500 en het houten herdenkteken a € 125.

Het Elspeterbos is een eeuwenoud bosgebied waar de edelherten en damherten rondlopen. Een prachtige plek ook om te wandelen voor kracht, steun en troost. Je bent er welkom op de Apeldoornseweg Elspeet (70 m ten noorden van nummer 185). Een aanrader voor een natuurliefhebber!

Natuurbegraven is in opkomst. Ik praat je graag bij over de laatste ontwikkelingen.

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?