Terug naar het overzicht

Trainingen voor collega’s uit het werkveld

Voorgesprekken ‘bij leven’. Steeds vaker willen mensen de eigen regie behouden, ook als het laatste afscheid in beeld komt. Voorgesprekken met mensen die in de laatste levensfase (of het Tussenland) leven, hebben een andere vraag en geruststelling nodig.

Wat leeft er, waar kun je rekening mee houden? Hoe sluit je het beste aan bij de beleving, zorgen, wensen in deze levensfase als jij een voorgesprek gaat voeren? Zitten jullie wel op hetzelfde denk-spoor?

Naast de training over de laatste levensfase geef ik ook trainingen aan collega’s die werkzaam zijn in de wereld van afscheid en uitvaart. Afscheidsfotografen, uitvaart begeleiders, herinneringsspecialisten of rouw en verlies deskundigen. (en dan vergeet ik heel veel andere beroepen vast).

Het geven van gastcolleges en/of trainingen is erg inspirerend. Ik geniet ervan om mijn ervaringen en tips te delen en zie ook dat het mensen inspireert om anders te denken of te communiceren.

Zelf vind ik het ook erg belangrijk om geïnspireerd te worden en ‘leven lang leren’ is mijn motto. Ik blijf nieuwsgiering naar ontwikkelingen, innovaties en alles wat mensen bezig kan houden in deze zo dierbare en bijzondere levensfase.

Zo zie je maar een leraar op school zie ooit. Ik zie jou wel lesgeven, maar ik denk dat hij nooit had kunnen denken dat ik in dit vakgebied terecht zou komen.

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?