Uitvaartmand, hét duurzame alternatief

Uitvaartmand, hét duurzame alternatief.

Voordelen uitvaartmand:

  • Geproduceerd van duurzame materialen (zonder metaal)
  • Het enige Fair Trade uitvaart product ter wereld
  • Geschikt voor crematie, begrafenis en natuurbegraven (goedgekeurd door de Landelijke Vereniging van Crematoria)
  • Op de dag van bestelling overal in Nederland leverbaar.

Funeral Planner Veluwe kiest bewust voor de samenwerking met de uitvaartmanden van GreenCoffins. Zij werken volgens het people, planet, profit model. Op deze manier steunen zij de ontwikkeling van mensen in de armste regio’s van de wereld, behouden we de natuur voor de generaties die na ons komen en geven we een eerlijk loon aan de producenten. Dat is duurzame ontwikkeling.

De duurzame belofte:

  • Gebruik van alleen natuurlijke en volledig biologisch afbreekbare materialen.
  • Geen verwerking van bedreigde planten- en boomsoorten.
  • De uitvaartmanden zijn biologisch afbreekbaar.
  • De manden zijn vrij van formaldehyde, chemicaliën, pesticiden en/of andere conserveringsmiddelen.
  • De bekleding is van ongebleekt katoen inclusief een functionele lijkwade van watervast ongebleekt katoen. De gevlochten kisten, ofwel uitvaartmanden, zijn van binnen verstevigd met een bamboe frame of met een vlechtwerk en hebben een massieve bodem.

Fair Trade:

De uitvaartmanden van GreenCoffins worden op eerlijke wijze geproduceerd in minder welvarende gebieden in Zuidoost-Azië. De WFTO ziet erop toe dat dit ook echt gebeurt.

Duurzame materialen:

De gevlochten manden zijn gemaakt van plant- en boomsoorten als bamboe, pandanus, wilgenteen, pine en bananenblad. Deze gewassen worden duurzaam verbouwd en handmatig gekapt of geoogst. Dichtbij de bron worden de manden gevlochten. Tijdens de productie worden er uitsluitend natuurlijke materialen gebruikt. Ook worden er geen schroeven, spijkers of andere metalen gebruikt, waardoor de GreenCoffin volledig biologisch afbreekbaar is.

Duurzaam transport:

De uitstoot wordt tot een minimum beperkt door dicht bij de landbouwgrond te produceren en door, conform de regels van WFTO, te kiezen voor zeetransport. Daarna worden de verschillende maten uitvaartmanden en urnen in elkaar gestapeld, zodat we ruimte besparen tijdens het transport en de uitstoot per uitvaartmand tot een minimum wordt beperkt. Zonder deze geringe en acceptabele milieu belasting kan er geen Fair Trade productie in ontwikkelingsgebieden bevorderd worden.

 

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?