Kosten

Begeleiding laatste levensfase:

Als begeleider laatste levensfase kan ik jou of je naasten op vele momenten ondersteunen, bijvoorbeeld:

 

Kosten uitvaart:

Er wordt veel over geschreven en gesproken. Alle financiele zaken rondom de uitvaart en vooral de verzekeringen. Voor elk budget is er een mooie invulling mogelijk. Jouw wensen of die van je naasten geven een richting en daar gaan we mee aan de slag.

Wellicht heeft u de gedachte dat een uitvaart minimaal zo rond de € 7.500 euro zal bedragen. Dat is dus maar de vraag. Wel kun je stellen dat dit bedrag rond de € 3000 tot € 7.000 euro ligt, soms hoger en soms lager (bij het lichaam doneren aan de wetenschap of een stille crematie).

Stel dat u uw lichaam aan de wetenschap over wilt dragen, en uw dierbaren en vrienden een mooi diner en samenzijn wilt aanbieden. Dan zijn er bijvoorbeeld naast een afscheidskaart, herdenking geen hoge kosten meer. Stel dat de bijeenkomst in de kantine van de voetbal club worden gehouden kan worden met dat biertje en een bitterbal erbij? Of een heerlijk diner in uw favoriete restaurant?

Maar wel dienen we er rekening mee te houden wat de wensen zijn, in die situatie dat het Anatomisch Instituut toch niet het lichaam kan accepteren. Komt wel voor. Dan zijn er zijn kosten die we wel moeten meenemen, zoals kosten crematie, begrafenis e.d. Maar ook dan zijn er betaalbare alternatieven.

De overige kosten als kist, wade, een rouwkaart of digitale kaart. Er kan veel en de eigen wens om wel of niet betrokken te zijn en zaken zelf te willen regelen speelt een rol in de kosten die verder gemaakt zouden gaan worden.

De begraafkosten varieren per Gemeente.

Begeleiding afscheidsweek:

In de afscheidsweek werk ik samen met een uitvaartondernemer uit jullie regio. Samen zorgen we voor een mooi moment van laatste afscheid.

Waarom werk ik samen en doe ik het niet zelf? Een uitvaartondernemer in jullie regio kent de weg om zaken te regelen, voor te bereiden en kent vaak de juiste mensen. Mijn volle aandacht is er voor jullie. Mijn lokale/regionale college ondersteunt met al het regelwerk. Samen zijn we op de dag van het afscheid aanwezig. Daardoor een extra kostenpost? Nee, juist door de gesprekken, helderheid en duidelijkheid van wensen en korte lijnen zijn er geen extra kosten en juist tijdwinst en veel aandacht voor wat jullie nodig hebben.

De begeleiding verzorg ik voor een los uurtarief van € 65,00 (incl. BTW  werkzaamheden m.b.t. de uitvaart TW 0 tarief). De kosten voor het inhuren van diensten, producten, huur locatie e.d. worden doorberekend zonder opslagkosten.

Voor ieder budget kan een unieke, warme en persoonlijke uitvaart, soms met creativiteit worden verzorgd.

 

Meer informatie:

Wil je meer informatie of heb je vragen? Het is belangrijk om je goed te oriënteren. In een eerste gesprek hoor ik graag wat je ideeën en vragen zijn. Ik vertel je hoe ik je daarbij zou kunnen ondersteunen, beantwoord jouw vragen en we kijken of er een match is. Daarna neem je de tijd om de informatie goed tot je te nemen en dan besluit je of je met mij als begeleider laatste levensfase/afscheid verder gaat.

Een kennismakingsgesprek duurt circa 30 tot 60 minuten en samen kijken waar we elkaar ontmoeten. Ook is het mogelijk af te spreken via Zoom, dan ontvang je een link voor het gesprek via de pc, laptop of telefoon. Wat voor jou en/of je naasten het beste uitkomt.  

 

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?