Terug naar het overzicht

Bio Sac 200

Bio Sac 200, een methode die geheel natuurlijk is, zonder grote ingrepen. 

Voordelen van de Bio Sac 200:

Deze revolutionaire methode is minder ingrijpend dan thanotopraxie en bijzonder geschikt voor een mooie thuisopbaring. Je gebruikt geen koelplaat, dus het lichaam minder koud aan en er is geen geluid van de motor van de koelplaat. Er ontstaat een serene rust.

Het materiaal van de filters dat onder de kleding wordt aangebracht is biologisch afbreekbaar en kan dus zonder problemen mee-begraven of gecremeerd worden.”

Wat is de Bio Sac 200 en hoe werkt het?. 

Deze nieuwe opbaarmethode bestaat uit 2 filters die op de droge en gedesinfecteerde blote huid van de buik van de overledene, onder de kleding, worden gelegd.

De Bio Sac 200 is een zakjes, bestaande uit 2 hoofdbestanddelen, actieve koolstof en geïmpregneerde klei. Die zakjes adsorberen gassen en geuren, waardoor het lichaam op een natuurlijke manier geconserveerd wordt. Zodoende blijft het lichaam van de overledene op kamertemperatuur.

De Bio Sac is een volledig natuurlijke methode die naadloos aansluit bij de huidige trend van de duurzame uitvaart. Het product is honderd procent biologisch en ecologisch.

In Nederland wellicht nog niet zo bekend, maar inmiddels al 5.000 opbaringen met de Bio Sac wereldwijd de laatste 4 jaar.

De filters dienen zo snel mogelijk na het overlijden geplaatst te worden, bij voorkeur binnen 6 uur. In principe kun je er van uitgaan dat het lichaam op deze manier vijf tot zeven dagen in goede conditie kan blijven.

De plaatsing van de filters (op de droge, blote en gedesinfecteerde huid onder de navel) is niet zomaar juist daar. Daar zitten de grootste organen, daar begint het ontbindingsproces. Het werkt het best op kamertemperatuur. En eigenlijk moeten de filters zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen zes uur na overlijden geplaatst worden. Dan krijg je het beste resultaat. Het lichaam ziet er dan mooi uit. De huid behoudt een natuurlijke kleur, en ook de nagels zien er nog natuurlijk uit.”

 

 

 

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?