Terug naar het overzicht

De BioGroeiUrn©

Een herinnering aan een overledene in de vorm van een passende heester of boom.

Elk jaar opnieuw de herinnering levend houden met een mooie bloei van de heester of weer een stukje groei van de boom. Helemaal mooi als de crematie-as van de overledene daartoe heeft bijgedragen. De voedingstoffen uit de as worden door de zaailing gebruikt om de eerste groeifase door te komen. Men leeft zo voort, de cirkel is rond.

Vrijwel niemand heeft het leven alleen doorgemaakt. Er is altijd wel iemand geweest die ook vorm heeft
gegeven aan dat leven. Die hulp van buitenaf wordt het sterkst vorm gegeven door de BioGroeiUrn© als
tijdelijk omhulsel voor de herinneringsheester of – boom.

Mycelium
Dat is de basis voor de BioGroeiUrn©. Mycelium is het netwerk van schimmeldraden van paddenstoelen. In de natuur zorgt mycelium ervoor dat afvalstoffen omgezet worden in voedingstoffen. De mens heeft ontdekt hoe vervuilde grond met mycelium effectief en op natuurlijke wijze te reinigen. Mycelium is door de natuurlijke grondverbeteringseigenschappen een uitstekende voedingsbodem voor planten.

Groei Urn
Mycelium, gemengd met biologische reststoffen zoals vlas, hennep of houtvezel vormt een groeiend, levend materiaal. In een speciale mal groeit de BioGroeiUrn© in drie weken uit tot een mooi, natuurlijk, tijdelijk omhulsel voor de asresten van uw dierbare overledene.
Ingegraven met een passende zaailing erop, gaat het mycelium en de as al heel snel een uitstekende, blijvende voedingsbodem vormen om de heester of boom vanuit een zaailing op te laten groeien tot een natuurlijke herinnering. Als extra voeding is in de deksel van de BioGroeiUrn© gedroogde koemest verwerkt. Verkruimeld en op de as gestrooid, biedt dit nog eens extra voeding voor de jonge zaailing.

Prijs
De BioGroeiUrn© kost € 200. Daar komt € 7,25 verzendkosten bij. Als u besluit een zaailing uit het assortiment aan te schaffen, wordt deze apart en kosteloos verzonden.

Drie weken levertijd
Een BioGroeiUrn© gaat pas groeien nadat deze is gekocht. Dat betekent dat u gemiddeld drie weken geduld moet hebben. Héél soms zelfs nog wat langer. Want ondanks een nauwgezet gevolgd groeiproces kan de natuur besluiten een bepaald soort schimmel te gaan laten groeien die niet wenselijk is. Als dat optreedt wordt de urn-in-wording vernietigd en begint het opnieuw in een schone mal met nieuwe grondstoffen. We informeren u uiteraard direct mocht dit zich onverhoopt voordoen.

Zelf doen of met hulp
Bij de BioGroeiUrn© wordt een stapsgewijze gebruiksinstructie geleverd. Als u hierbij hulp
wilt, kunt u Plantbegeleiding aanvragen.

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?