Terug naar het overzicht

Mijn wensen?

Al sta je vol in het leven, er zijn momenten dat je met een uitvaart/afscheid wordt geconfronteerd. Het kan zijn dat je dan denkt, hoe zou ik het willen? Maar de waan van de dag neemt je weer snel mee. Vreemd is het niet om hier eens bij stil te staan. Voor nu, tijdens het leven tot het einde en daarna.

Of is er een confrontatie met de eindigheid van het leven, door ziekte of dat de jaren te snel voorbij gaan?

Ik geef toe, dit soort zaken stellen we liever uit. Maar waarom? En ja het kost even tijd, maar als het klaar is, is er wel duidelijkheid. Sommige zaken veranderen in de loop van jaren, pas het dan ook aan. Wist je dat een euthanasie verklaring wel jaarlijks bij de huisarts moet worden bevestigd? Sla je dan een paar jaren over, dan kan het een discussie punt worden.

Zorg je nu goed voor jezelf en je naasten? Leg dan jouw wensen goed vast. En vertel hen waar ze de informatie kunnen vinden, of geef hen een kopie.

 

Mijn wensen – de laatste levensfase:

Helaas hoor ik te vaak ‘dat wil ik echt niet’. En als ik dan vraag of het ook vastgelegd is, dan is het meestal niet zo. Als je duidelijke wensen hebt over je gezondheid en wat je wel of niet wilt, doe er iets mee. Ik kom situaties tegen waarin men zegt ‘dit had zij nooit gewild’.  Maar sta er maar eens als naaste, jij weet het, maar er ligt niets vast. Hoe dan verder?

Natuurlijk wens ik iedereen een gezond, gelukkig leven. Maar we weten ook dat het zo maar anders kan lopen.

 

Mijn wensen – het moment van het laatste afscheid: 

Jouw wensen wat de uitvaart of crematie betreft. Misschien wil je een ‘stil’ vertrek en een warme herdenkingsborrel waar iedereen die je lief is mooie herinneringen ophaalt en deelt.

In alle rust vooraf nadenken en vastleggen hoe je jouw afscheid graag geregeld zou zien. Natuurlijk is er ruimte voor eigen aantekeningen en teksten.

 

Het ‘Plan Laatste Levensfase’:

In dit plan nemen deze en andere vragen door en leggen de wensen en antwoorden vast. Lees meer over het “Plan Laatste Levensfase” op de pagina https://funeralplannerveluwe.nl/plan-laatste-levensfase/

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?