Terug naar het overzicht

Natuurbegraven

Eeuwige rust in de natuur. Een eigen plek, met rust en ruimte. Bij een prachtige boom, of op een open zonnige plek. Verbondenheid met de natuur ook als laatste rustplaats.

Een natuurbegraafplaats is in de eerste plaats een gewoon natuurgebied. Maar één met een bijzondere functie. Je kiest zelf plekje dat bij je past. Je reserveert de plek en koop tegelijk de zekerheid van je eigen natuurgraf. Zowel de kist als de kleding dient natuurlijk afbreekbaar te zijn.  De natuurgraven gaan op in de natuur en enkel een liggende boomschijf (of andere natuurlijk markering) geven de locatie van graven aan.

Het is een fijne plek om te zijn, voor je naasten en dierbaren om de troost en kracht te ervaren. Maar ook fietsend of wandelend te ervaren dat de natuur je energie geeft, om lekker je hoofd leeg te maken of nieuwe ideeën op te doen. De natuurbegraafplaatsen zijn natuurgebieden waar tussen zonsopgang en zonsondergang iedereen welkom is.

Wat kost een natuurbegrafenis? Is het duurder of goedkoper dan een gewone begrafenis? Er is een verschil in de kosten. Hieronder een summiere uitleg.

De kosten van een reguliere begrafenis zijn opgebouwd uit grafrecht, onderhoudskosten, een grafmonument en begraafkosten. Bij een begrafenis op een natuurbegraafplaats heb je te maken met de kosten van grafrecht (eeuwig) en begraafkosten. Kosten als voor een grafmonument of kosten voor onderhoud zijn er niet. Indicatie (afhankelijk van wensen) rond de € 5.000 – 6.500 (afhankelijk van locatie).

Een moment van laatste afscheid voor een natuurliefhebber! Hoe mooi is het om het thema ‘de natuur’ mee te nemen in alle aspecten rondom het afscheid mee te nemen. Een bijeenkomst op het natuurgebied, duurzame materialen als kist, kaart (of digitaal). De natuur als warme laatste rustplaats!

Natuurbegraven is in opkomst. Sinds 2020 is de Natuurbegraafplaats Elspeterbos in Elspeet (gemeente Nunspeet) geopend. Gelegen in een prachtig eeuwenoud bosgebied. Deze natuurbegraafplaats is de enige in Nederland waar edelherten en damherten voorkomen.

Regelmatig organiseer ik rondwandelingen op de natuurbegraafplaats. Samen lopen we door het bos en krijg je uitleg over de historie en de mogelijkheden.

Voor een vogelvlucht impressie bekijk dan de video https://lnkd.in/e9sivdbr. Een prachtig filmpje van 3.27 minuten gemaakt door het team van de natuurbegraafplaats.

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?