Terug naar het overzicht

Thanatopraxie

Ik wil geen koelplaat! Dat geluid van die motor.

Thanatopraxie is een lichte balseming. Het is een behandeling waarbij het ontbindingsproces in het lichaam tijdelijk stop gezet wordt. De bacteriële werking wordt vertraagd en langzaam na verloop van dagen komt het natuurlijke proces weer op gang.

Waarom kiest men voor Thanatopraxie?

Om geen gebruik van de koeling te hoeven maken, hoewel zowel de koeling als de Bio Sac 200 geen totale garantie dat er geen verkleuring of lichamelijke verandering zal optreden.

Maar doorgaans zullen de lichamelijk verandering als verkleuring van de huid en nagels, geur e.d. veel minder zijn. Het is vooral dat je jouw dierbare langer bij je kunt houden zoals hij of zij was.

Wat is dan de behandeling?

Simpel gezegd, het lijkt op een nierdialyse. Een professionele Thanatopraxeur vervangt het bloed door een balsemvloeistof (bestandsdelen zijn bijna altijd formaldehyde en methanol) in het circulatiesysteem van het lichaam. Dit gebeurt via de aderen. Het bloed wordt opgevangen in speciale containers en het injecteren van de vloeistof gebeurt via een kleine pomp. Meestal zo rond de 6 á 7 liter per persoon. Een optimale circulatie en opname van de vloeistoffen wordt door massage van de ledematen gestimuleerd.

Is het injectieproces klaar, dan wordt er via de onderbuik een speciaal instrument ingebracht om in de borstkas en de buik het bloed en vocht weg te zuigen. Alle organen worden bereikt om de bacteriële ophoping te voorkomen. Daarna wordt ook hier de vloeistof ingespoten.

Met veel respect wordt de behandeling uitgevoerd en de incisies schoongemaakt, gehecht en deze zijn bijna onzichtbaar.

Hoe lang duurt zo’n behandeling?

Een Thanatopraxie behandeling duurt circa 2 tot 4 uur en kan zowel thuis als op locatie (rouwcentrum of elders) plaatsvinden.

En de laatste verzorging dan?

De laatste verzorging is onderdeel van de behandeling en kan samen met de nabestaanden verzorgd worden.

Wat kost Thanatopraxie? 

De kosten liggen circa rond de € 600 euro.

Als je een kapitaal verzekering hebt dan worden de kosten vergoed. Bij een natura verzekering kan dit meerkosten geven, maar dat is iets wat we goed moeten uitzoeken.

In ieder geval zijn er geen kosten voor het gebruik van de koelplaat.

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?