Terug naar het overzicht

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering., heb ik die wel nodig?

Of een uitvaartverzekering nuttig of nodig is, dat hangt af van je financiële situatie. Er zijn veel onzekerheden vaak, is de polis nog actueel? Wat krijgen we uitgekeerd? Een terugkomende vraag met een grote impact.

Dat een uitvaart minimaal 10.000 euro moet kosten is achterhaalt. Echt geloof mij, voor elke budget is een afscheid mogelijk die laat zien wie jij bent, waar je voor staat en wat voor jou belangrijk is. Maar eerlijk het financiële plaatje bepaalt wel de mogelijkheden. Voor elk afscheid is het samen bekijken wat voor jou en je naasten past.

Nog geen uitvaartverzekering?

Mijn advies, sparen. Probeer een bedrag van 7.500 euro op een spaarrekening te sparen. Dan ben je onafhankelijk en kun je de regie houden.

Wel een uitvaartverzekering?

Bekijk goed de polis vooral voor welke soort verzekering je hebt? Is dit een uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering? Hieronder een korte uitleg:

Uitvaartverzekering of een overlijdensrisicoverzekering?

Een uitvaartverzekering wordt nogal eens verward met een overlijdensrisico verzekering. Toch zijn er verschillen:

Uitkering:

Een uitvaartverzekering keert altijd uit bij overlijden. Maar een overlijdensrisicoverzekering keert alleen uit als de verzekerde gedurende de looptijd van de verzekering komt te overlijden.

Bij een uitvaartverzekering zal het geld gebruikt dienen te worden voor het organiseren van het laatste afscheid. Maar diegene die de uitkering ontvangt na overlijden (de begunstigde) kan het geld vrij besteden.

Soorten uitvaartverzekering:

Je kunt een 3 tal soorten uitvaartverzekering tegenkomen:

Natura verzekering:

Dit is vaak een pakket aan diensten en producten, meestal in combinatie met een vrij te besteden bedrag. Met dit bedrag kun je dan jouw uitvaart vormgeven. Maar is het ook echt vrij te besteden?

Je bent wel gebonden aan de keuze van bijvoorbeeld de bloemen, auto, kaarten vanuit dit pakket. Is daarbij de verzekering verbonden aan bijvoorbeeld Dela, Monuta of een andere verzekeraar? Dan wordt standaard de uitvaart verzorgt door een uitvaartondernemer van die verzekeraar.

Maar stel dat je een eigen keuze wilt maken van uitvaartondernemer? Dan kan het betekenen dat je een flink lager bedrag krijgt uitbetaald. Een moeilijk verhaal om uit te leggen maar het komt op het volgende neer:

Stel je hebt al 30 jaar betaald. Elke maand een bedrag van € 30,00. Dus 30 jaar x 12 maanden een bedrag van € 30,00 is totaal is € 10.800,–. Maar maak je een eigen keuze voor een uitvaartondernemer die jij zelf kiest kan het zijn dan je rond de € 4.000,– krijgt uitgekeerd. Wel iets om over na te denken! Maar stel dat je dan € 2.000,– zelf bij kunt leggen, is er heel veel mogelijk.

Kapitaal verzekering:

Dan is het bedrag waarvoor je verzekerd bent, ook het bedrag dat de nabestaanden ontvangen voor het organiseren van de uitvaart. Alleen hiervoor. Er is wel een vrije keuze wat de uitvaartondernemer betreft.

Sommenpolis:

Dit is een verzekeringsvorm waarbij de nabestaanden een vast bedrag krijgen uitgekeerd die zij vrij kunnen besteden. (waaraan dan ook).

Waarvoor kun je bij de Funeral Planner Veluwe terecht:

Ongeacht waar en hoe je dan verzekerd bent, er is altijd een vrije keuze van uitvaartondernemer. Ook als dat zou betekenen dat je een lager bedrag uitgekeerd zou krijgen weet ik uit ervaring dat er altijd een invulling is die bij jullie past en waar je een goed gevoel over hebt en met trots als naasten op terug kunt kijken.

Er is een transparant en overzichtelijke plan, zodat je voor verrassingen komt te staan. Mijn advies; ga in gesprek en regel ‘bij leven’ de belangrijkste zaken.

Plan Laatste Levensfase:

Met het Plan Laatste Levensfase gaan we samen ontdekken wat voor jullie de juiste keuzes kunnen zijn.  Hierbij creëren we rust, helderheid en kijken we naar wat voor jullie, op dit moment in het leven, belangrijk is en waar de prioriteit ligt.

Aan bod komen allerlei zaken die te maken kunnen hebben als bijvoorbeeld:

  • Hoe hou je regie
  • Wilsbeschikkingen, euthanasie, wilsbeschikking, levenstestament
  • Wensen m.b.t. voor zorg, verzorging
  • Terminale fase en sterfbed
  • Het afscheid
  • Financiële en zakelijke afwikkelingen van de nalatenschap, tips voor deze fase van voorbereiding
  • Hoe straks als je alleen bent?

Je krijgt van mij een informatiepakket. Hierin de informatiegids ‘De Laatste Levensfase’, folders en informatie zodat je thuis samen in je eigen omgeving datgene kan bespreken/oppakken wat voor jullie het “verschil” kan maken om samen liefdevol naar het levenseinde te kijken. Voor nu en later.

Ik neem de tijd voor je en luister naar jullie. Persoonlijke aandacht voor elkaar en voor jou.

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?