Terug naar het overzicht

Samen wandelen, samen delen

Samen wandelen, samen delen.

Rouwen, is werken – hard werken bij-leven en na het gemis. Gemis van je vertrouwde leven, je gezondheid of gemis van je dierbare. Je realiseert je dat het ‘rouwe’ altijd in je leven zal blijven. Soms is het minder op de voorgrond, en soms staat het echt voor je neus. Het gemis zal altijd blijven bestaan. Koester de mooie momenten die jullie samen hebben of hebben gehad voor altijd. Maar hoe ga je nu door? Hieronder enkele tips. Iedereen is anders en heeft andere wensen, en er staat geen eindpunt voor rouwen. Je moet er mee om leren gaan, want het verdwijnt nooit.

Samen wandelen, samen delen:

Heb je behoefte aan een praatje, een wandeling en een gesprek over de laatste levensfase? Of wil je jouw herinneringen delen over een dierbare die je hebt verloren?

Een gesprek met anderen die een soort gelijke situatie herkennen kan steun bieden. Het kan opluchten om je gevoelens, zorgen en gedachten te delen, gehoord te worden.

Ik wandel zelf graag kleine of langere afstanden en hier in de bossen rondom Nunspeet is het prachtig. Maar ook kunnen we wandelen in jouw omgeving. Vanuit je hart spreken en echt naar elkaar luisteren.

Wandelen en een goed gesprek lucht op en geeft energie, ruimte en helderheid.

  • Rouwen is een intense en moeilijke periode in je leven.
  • Verlies geeft veel emoties, zoals ongeloof, verdriet, somberheid en boosheid.
  • Het kost ook veel energie.
  • Praten met een goede vriend of familie helpt vaak goed.
  • Blijf goed voor uzelf zorgen, goed eten, proberen je slaap te pakken en ga bewegen. Een korte wandeling is al een afleiding.
  • Wat doe je graag? Doe vooral iets wat je leuk vindt. Uurtje op de bank liggen is best lekker, maar misschien schilder je graag. Heb je een hobby lang laten liggen?
  • Huilen mag, is normaal. Huilen kan je verlichten, laat ze maar de vrije loop.
  • Rouwen kent geen eindpunt, maar het leven gaat door. Jouw tempo, jouw manier.
  • Blijf in contact met vrienden en/of familie. Zij kunnen goed luisteren en je helpen. Weet dat ze er altijd zijn. Dus hulp vragen zegt niet dat je zwak bent, of vast bent gelopen. Wie weet willen ze je graag helpen, maar weten ze niet hoe. Even samen naar de bibliotheek of markt, samen koken of herinneringen ophalen. Vraag het maar eens…

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?