Terug naar het overzicht

Verzekering

Je bent te allen tijde vrij om zelf te bepalen wie je kiest om de uitvaart te laten begeleiden. Je bent niet verplicht de uitvaart bij de betreffende verzekeringsmaatschappij onder te brengen. Funeral Planner Veluwe kan dus ongeacht of en waar je verzekerd bent de uitvaart verzorgen.

Het is wel van belang om de verzekeringsmaatschappij ervan op de hoogte te stellen dat de uitvaart door Funeral Planner Veluwe wordt verzorgd. Zij behoren te informeren over het uit te keren bedrag. Indien gewenst kunnen wij hierin bijstaan.

Het bedrag dat wordt uitgekeerd is meestal gebaseerd op een door de verzekering geschetst uitvaartmodel. Funeral Planner Veluwe richt zich op een volledig op maat gemaakte uitvaart. De kostenindicatie die je van ons ontvangt geeft weer hoe de kosten voor de persoonlijke uitvaart zijn samengesteld. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Enkele voorbeelden van soorten verzekeringen:

Kapitaal verzekering:

Bij een kapitaal verzekering ontvangen de nabestaanden een vooraf bepaald geldbedrag uitgekeerd. En zij mogen zelf beslissen waar en hoe ze dat willen besteden.

Natura verzekering:

Deze verzekeringen zijn vastgelegd met een vast dienstenpakket samengesteld door de verzekeraar. Onder de gedachte ‘dan weet je wat je krijgt’. Maar dat beeld kan dus veranderen, bijvoorbeeld door het kiezen van een uitvaart begeleider die niet verbonden in loondienst aan de verzekeraar. Ook hier wordt er uitgekeerd als je zelf een begeleider kiest. Soms kan het zijn dat men met een boeteclausule schermt. Dat gaan we dan samen bekijken of dat ook zo is. Maar de ervaring leert dat dit de laatste jaren soepel verloopt en onze creativiteit zetten we optimaal in. Wees niet bevreesd.

Uitvaart verzekering afsluiten als je gezondheidsproblemen hebt?

Heb je geen uitvaartverzekering en krijg je gezondheidsproblemen. De vraag is of je dit wilt of het door zelf sparen of een andere invulling het Moment van Afscheid kan bekostigen. Maar indien de wens er is om een verzekering af te sluiten, dan kan er bij de toetsing van de verzekeringsmaatschappij een voorwaarde in wachtjaren ingevoerd worden. (hoe dan, welke vorm van zekerheid is dit?). Ook hierbij kunnen we je ondersteunen om te kijken wat het beste bij jou en je situatie past.

Moet ik mij verzekeren?

Je kunt ook zelf sparen voor jouw Moment van Afscheid. Welk bedrag? Dan hangt weer af van je wensen. Ook hier ben je vrij in om zelf te sparen of niet.

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?