Terug naar het overzicht

Wat te doen bij een overlijden

Je dierbare overleden. Doe wat waar je behoefte aan hebt; even “er” zijn, je familie op de hoogte stellen, een moment van stilte. Wanneer jullie er aan toe zijn, bel dan de huisarts of huisartsenpost. De huisarts zal het overlijden officieel vaststellen en de papieren in orde maken.

Neem de tijd voor jezelf en je naasten. Bel gerust met familie en vrienden en als zij langs willen komen is dat prima. Samenzijn, dat is nu belangrijk. En als je zover bent, kun je ons bellen.

Bel dus niet direct ons of een uitvaartondernemer! Neem eerst de tijd. Het staat wel op menig uitvaartdossier of verzekering maar dat heeft een andere reden. Het gaat eerst om jullie en je dierbare, neem de tijd om in rust samen te zijn.

Dag en nacht zijn we bereikbaar. In dit eerste contact overleggen we wanneer we naar jullie toe zullen komen zodat in alle rust uitgelegd kan worden wat er gaat gebeuren en wat er geregeld dient te worden.

Niet alles hoeft direct te worden besloten, wel is van belang te weten of de wens een crematie of begrafenis is. Willen jullie zelf bepaalde zaken doen of samen of aan mij overlaten? Wensen, ideeën, budget, verzekering we nemen alles rustig door in de dagen naar het moment van het laatste afscheid toe.

 

Bij een overlijden ben ik 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op het telefoonnummer 06 – 133 41 257.

 

Geinteresseerd?

Klik hier om contact te leggen of bel 06 - 13 34 12 57

Meer informatie

Memori: wat is jouw herinnering

Online condoleren

De laatste levensfase, wat wil je wel of niet?

Plan laatste levensfase

ik luister graag naar je

Gewoon even praten?